duminică, 22 aprilie 2012

Copilăria Noastră Vs Copilăria Lor!


Ştiţi...acu dupa o zi de duminica,în care jumate am dormit-o iar jumate am petrecut-o într-un mod plăcut,acum..ascultînd muzică,şi uitîndu-mă pe facebook,din întimplare,imediat cu o piesă...văzu-şi o poză în care,era aceeaşi temă ca şi-n piesă "COPILĂRIA".
Şi am hotărît să scriu o postare la această temă!!
Stau şi mă gindesc,la ce copilărie frumoasă am avut eu,noi,cei de vîrsta mea...pff) abia pe la 12-13 ani ştiam ce-i ăla calculator.Mă gîndesc,la zilele alea nebune,mai ales de vară cînd stăteam in drum,jucîndu-ne diverse jocuri,jucam raţa şi vînătorul, de-a şcoala,frezaria.(legat de frezerie,la acest joc,Veronica,mi-a facut o coafura cu foarfeca..uhhhde milioane mama se speriase:D..).stiam sa obosim din plin,cu zîmbete...pînă seara cînd aşteptam să se întunece să ne jucăm de-a ascunselea...şi cît de greu îmi  era să las drumul,si prietenii cînd mama mă chema acasă...dohh) şi mai ales dacă ei mai rămîneau în drum...
asa treceau zile şi seri nenumărate.....
Eu am fost cea care am ştiut de povestea de seara de la ora 21:00 de la Moldova1,eu am fost cea care stiam că daca filmul e"interzis minorilor sub 12 ani" ai mei,nu-mi permiteau să privesc....stiam de frica părinţilor..nu plîngeam de fiecare dată cînd mama îmi zicea că " azi nu am bani sa-ţi iau îngheţată".
Deşi cît am fost mică am fost puţin alintată...căci dă mărog,Fata lui Tata...:D unica fetiţă...însa mă mulţumeam,c-o jucarie nouă...c-o îngheţată plombir....eram mulţumită....!!!!
Mereu am ştiut ce-i o persoană mai matura,ştiam că trebuie să respect,eu nu ştiam la 5-6-7 ani ...sa vorbesc despre Sex,Prezervative,Filme porno....Eu stiam..că mama şi tata sunt mai mari si trebuie să le răspund cu "Matale" Nu cu acel "Tu"de astazi...Şi daa.....aş continua să zic ce făceam noi atunci,cu 10 ani maxim in urma....si cit de frumosss era.....!Am avut copilarie frumoasa!
DAR ACUMMMMM???????

Întreba-ţi un copil de clasa 1-a ce e ăla Odnoklassniki,şi el sa nu ştie??Toţi copii de azi trăiesc într-o lume atît de virtuală,unde totul li se oferă pe palme,nimic nu li se interzice..şi, unde îşi permit orice...
Acum poate să-ţi rîdă-n faţă cînd ii zici că copii au aparut din varză,sau îi aduce cocorul....!Acum ei nu mai roşesc cînd aud cuvîntul "sex"..acu nu ştiu cît de frumossss e să stai în drum,ku prietenii,să rîzi,sa vii murdar în casă,plin de nisip prin papuci,si pantaloni....şi dupa o baie,să dormi ca îngerasii....Plîng şi plîng,cînd Mama îi zice "N-am bani să-ţi iau papuşa aia de 600 de lei" dohh))
Acu toţi sunt pe saiturile de socializare,toti ştiu să se joace în jocuri Barbi,de gătit,cu maşini,cu bătai...si toate astea într-o lume Virtuală....
Aş putea să aduc o mie de argumente..prin care eu vorbind de copilăria mea,parcă povestesc o poveste care Începe cu "A fost odată...." si se termină cu "....Nu mai este...."
Şi da.....O MARE VINĂ O AU PARINŢII....desi desigur odata cu evoluarea societăţii lucrurile se schimbă...însă întrebarea mea...e de ceeee...să schimbam copilaria aia frumoasăăăăăă....unicăăă...pe o lume Virtuala da acum..??????!!!!!
În fine,muza mea astazi e prea mare:)) Şi aş putea să scriu la infinit..dar mă opresc aici...!!

Ascultaţi piesa
Leasa Dragoş-Diferente...Si sper ca măcar copii noştri să revină la copilariile alea de demult!!
  Vă urez o seara cît mai plăcuta...
Plină de lucruri frumoase..
Şi nu uitaţi...:
În fiecare din Noi există un copil...
LĂSAŢI-L SĂ SE ARATE!
Mii de Pupici dulci:*:*

4 comentarii:

  1. si pedepsele erau mai frumoase...nu ca acum, nu mai stai la calculator sau ceva de genu, nu-ti cumpar telefon!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. hmm)) eu am shi stat cu genunchii pe graunte,iata aia daa...pedeapsa,aku pedeapsa cea mai mare,nu`ti cumpar aia,sau o ora interzicere la comp..!!) au fost Vremuri!

      Ștergere
  2. O postare foarte reusita dupa parerea mea. Mult succes in continuare!

    RăspundețiȘtergere